…naar Maastricht

header dwN M

 

De weg naar Maastricht

Reisleidster Katrin Henss neemt je mee

ackie huntjens_7676

to the left and to the right, sightseeing while the sun shines bright

Film, jazzmuziek en theater wisselen elkaar af…De muzikanten zijn een onderdeel van het programma en zitten in het verhaal.

Via het scherm komt niet alleen de parelketting in beeld van de mooie , verborgen bourgondische tijd, maar ook de toekomst, de omvorming van het industriële beeld dat op ieders netvlies staat, naar een stad die kreunt onder haar populariteit, die dreigt haar identiteit in ruilen voor clichés; “Sjieck en Sjoeën.”

to the left and to the right, sightseeing while the sun shines bright, don’t take any risk , I am your guide…

ackie huntjens_7682Aan de hand van Katrin wordt de binnen stad verkent, de heilige driehoek: Vrijthof, Markt, OLV plein, druk, druk, druk. Herinneringen, dagjestoeristen en toekomstvisie raken in een strijd verwikkeld….Wat is er over van de stilte van de stad, de steegjes, het zwemmen in de Jeker, moeder Maas de levensader stroomt en stroomt? Wat brengt zij? Op het scherm getuigenissen, bravoure, weemoed, visie. De rafelrandjes, verloren in het dagelijks meer-talen tumult; zoeken naar resten van Regout, resten van de trotse haven en arbeidersstad. Het nieuwe beeld van Maastricht wat gaat het worden?ackie huntjens_7697

Werelwijd Internationale studentenstad met toeristen voor achter in het midden, van de vroege ochtend tot de late avond…? De reisleidster ziet zich flaneren door het frontenpark, stadsdelen met een nieuwe bestemming , industrie gebouwen met een nieuw leven in ere hersteld en vindt uiteindelijk zichzelf terug de stilte, zoals die er altijd al was…

 

Muziek: Soo cho, Heribert Leuchter, Charlotte Haesen.

Teksten: Jo Dautzenberg, Katrin Henss. Performance: Katrin Henss.

Regie Katrin Henss, Manel Manschot.

Orkest: Heribert Leuchter, Marc Huynen, Peter Hermesdorff, Steffen Thormählen, Werner Lauscher, Gero Körner, Jo Dautzenberg.

Video reports & art: Roger van de Poel, Dave de Leeuw, Jolien Linssen.

Dans: Ina Zinkernagel. Foto’s Hetty van der Velde en Sirella Dieteren-de Jong.

Onder het productie blog separate deeltjes en qouters in het programma.

Met “de weg naar Maastricht “ uitvoering 1 November 2014, won Jo Dautzenberg de Eujazz Open Mind Award 2015, uitgereikt in AINSI door deputé Ger Koopmans , Maart 2015.

eujazz winnaar copy

Inmiddels werkt het muziektheater onder de naam Root 51, aan een nieuw programma