…naar Heerlen

 

header-dwnh

“De weg naar Heerlen”, naar een idee van producent Jo Dautzenberg vertelt zijn  verhaal  en dat van anderen,  van de weg van de landsgrens bij Waubach naar het centrum van Heerlen.  Het is een verhaal over verandering en vooruitgang. Beleef  ‘De weg naar Heerlen’ door de ogen van bewoners, passanten en deskundigen door de tijd. Een samensmelting van anekdotes , ervaringen, muziek en dans in beeld en geluid. Live muziek neemt u mee op de weg,  gespeeld door een band die speciaal voor dit project is samengesteld.

Over het project

“De weg naar Heerlen” is een instant community art/documentaire project van Stichting Pro2 in samenwerking met Media Profile. Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Het Huis voor de Kunsten en de Gemeente Heerlen. Het project wordt opgezet en uitgevoerd onder leiding van Jo Dautzenberg met medewerking van Roger van de Poel.

“De weg naar Heerlen” gaat over het verleden, over verandering en vooruitgang. Wie “De weg naar Heerlen” gaat, ziet de tekenen van een bepaalde tijd. Of het nu gaat om hergebruik van gebouwen, wegenaanleg, buurtopbouw of kolonie, kerk of school… “De weg naar Heerlen” volgt een route vanaf de Duitse grens naar de stad. Vanaf de dorpen Rimburg/Waubach naar Schunck* in het centrum van Heerlen; wat kom je tegen,welke verhalen leven, wat is, was of wordt de tijdsgeest…

Ondertussen zijn er veel interviews gehouden, verhalen gepubliceerd, fotografen die de weg hebben vastgelegd en muzikanten die de weg zijn eigen geluid hebben gegeven.