PERFORMANCE

In de interdisciplinaire presentatie  van “de weg naar Heerlen”  kijkt men steeds vanuit een ander perspectief naar frappante  details; infrastructuur, architectuur, monumenten en de gebruikers van de weg die door de decennia heen regelmatig veranderden.

Dit heeft geleid tot Enkele voorstellingen en een expositie gekoppeld aan een voorstelling. De weg naar Heerlen, deel 1 en 2 zijn in Heerlen en Landgraaf vertoond evenals de variant  “een stad wandelt”. Inmiddels hebben diverse uitvoeringen van “de weg” plaatsgevonden; steeds vanuit een ander perspectief  wordt gekeken naar verandering en vooruitgang binnen een regio. Zo heeft in het Landgraaf theater een voorstelling in samenwerking met  de Jeugdfanfare plaatsgevonden, welke werd voorafgegaan door een workshop.

De verhalen, geluiden, beelden en impressies van velen vertegenwoordigen een bepaalde tijdsgeest, geven een beeld van wonen, werken en leven in een gebied dat de kenmerken in zich draagt van de controverse tussen stilstand en ontwikkeling. Herkenbaar, fascinerend, intrigerend. Als kijker wordt je meegezogen in de persoonlijke verhalen van bewoners en gebruikers en zetten beeld, verhaal aan tot reflectie en het ontwikkelen van (nieuwe) perspectieven.

De weg naar Heerlen’ is een productie waarin verschillende kunstdisciplines samenwerken en tot een gezamenlijk product te presenteren. Er is een (euregionaal) orkest samengesteld van jazzmusici waaronder violiste Tanya Schaap, de pianiste Soo Cho, Heribert Leuchter.  Zij spelen de door Soo Cho gecomponeerde muziek op de filmbeelden en zorgen met de muzikale improvisaties van de complete band voor een unieke filmische beleving.

De voorstelling “De weg naar Heerlen”, verhalen over verandering en vooruitgang, duurt 1 uur en 15 minuten.

Inmiddels hebben zo’n 1000 mensen de voorstellingen bezocht en is de film meerdere keren op provinciale, regionale en lokale TV stations te zien geweest. Via Internet, You tube en diverse sites kan men korte reportages bekijken.

 

AFSCHEID LEO BENDERS 10-04-2013

Het project ‘de weg naar Heerlen’ werd gepresenteerd tijdens de afscheidsbijeenkomst van Leo Benders, directeur van het Huis voor de ...
Verder Lezen

EEN STAD WANDELT…7-11-2012

Uitvoering “de stad wandelt…” Cultuurhuis Heerlen – 7 November 2012 De weg naar de stad , is de weg naar ...
Verder Lezen

DE WEG NAAR HEERLEN-II / 6-11-2012

De uitvoering in Therater Landgraaf op 6 November 2012 werd door 125 mensen bezocht. Extra was de aanwezigheid van de ...
Verder Lezen

EXPOSITIE RAADHUIS LANDGRAAF

Expositie project “De weg naar Heerlen” Locatie: Raadhuis Landgraaf, Raadhuisplein 1 De expositie was in het Raadhuis is te zien ...
Verder Lezen

DVD PRESENTATIE 23-5-2012

De DVD “de Weg naar Heerlen…” is gepresenteerd op 23 Mei  2012 in het Cultuurhuis in Heerlen. Aanwezig waren 200 ...
Verder Lezen

ROYAL THEATER 2-11-2011

2 November 2011 in het Royal Theater in Heerlen, vond de presentatie van “De weg naar Heerlen” plaats. Deze werd ...
Verder Lezen